onsdag 11 december 2013

Julkort

Första julkortet har landat!
Dagis hade pysseldag för några veckor sedan. Då fick barnen bland annat göra en varsin julkortshållare.

God Jul


Efter att ha lämnat Alice på dagis körde jag och Alice över till Catarina. I skrivandets stund börjar jag fundera på när våra familjer började umgås. 1998 måste vi ha varit på Legoland, Tror jag.. Eller nej det kan vi inte ha varit. 1995 började jag skolan och tre år senare började Adam och Victor skolan. I vilket fall som helst har vi känt varandra länge.

Vilket samtal vi hade!
Vi tar folk förgivet, väldigt mycket för givet. Ibland kan människor försvinna i ett ögonblick.
Ta hand om dem Du har dig kär!

Vi bläddrade i några fotoalbum.
Det är underbart att titta på bilder, se vad människor har varit med om, minnas händelser och om inte minnas människor! Jag fastnade vid ett par bilder. Bland annat en på Catarinas dotter när hon står framme vid altaret i en kyrka och skojar till det lite. Delar med mig av mina tankar till Catarina, att även om kyrkan är ett allvarens rum så tycker jag att man måste få en avslappnad bild av kyrkorummet. Det är inte bara stort, oftast vitt, kallt rum men sorg och begravning. Det är även ett rum med lycka och glädje. För dem som tar det beslutet att döpas eller döpa sina barn in i Svenska Kyrkan är det bara början av vad som kommer hända i detta rum. Börjar med dop, sen är det konfirmation, förhoppningsvis skolavslutningar, bröllop och sen avslutas det med begravning. Bara att skriva dessa händelser syns det på orden att det mest handlar om glädje.
Jag ska inte snurra in på massa tankar om vad jag tänker på när jag hör ordet kyrka.

Men jag skulle vilja dela med mig av en rolig upplevelse i dag.
Förra veckan, om de inte är 1,5 vecka sedan, fick jag berättat för mig att ena halvljuset va sönder. Jag såg som en kassaapparat framför mig som gick från tex 1000 till 650. Men de är inte så mycket att göra åt det. Vi har valt att ha bil så då måste vi vara beredda att punga upp pengarna när det behövs, går väl att jämföra med ett litet hus, hehe.
Går in på Mekonomen i Sölvesborg och förklarar mitt ärende. Då får jag två frågor jag inte kan svara på. "Är det glödlampa eller LED? Är färgen på lampan gul eller blå?".
Den vänliga killen hjälper mig att ta reda på att det är vanlig glödlampa och ska hjälpa mig byta båda lamporna.
Väl ute vid bilden förklarar jag att jag via Youtube såg igår att man måste ta bort grillen och själva strålkastaren eller glaskupan för att komma åt glödlampan. "Nej du så roligt ska vi inte ha i dag". Jag ger mig direkt för han jobbar på Mekonomen. När han börjar dra i kablar och vad de mer är börjar han titta efter en kollega som hjälper en annan kund med vindrutetorkarna. Till slut är de två stycken som försöker byta glödlampan, de har lycktas med den ena. Till slut sägen killen "du hade rätt, vi måste ta bort strålkastaren".

Jag önskar dig en trevlig eftermiddag och kväll. Nu ska jag sätta mig hos tjejerna och titta på Ica Age!

3 kommentarer:

  1. Tack Jennie för ert besök idag , var jättekul att ni ville komma och äta mina misslyckade scones. Ja ibland behöver man tänka till om livet, nära och kära och ta vara på dagen.
    Plockade fram gamla almenacka, 1 juni 2000 åkte vi till Legoland.
    Är några år nu ja som vi känt varandra , jag ser en stor skillnad på dig *L* Härligt !! Kramtill dig och familjen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var goda scones. Inte alls så matiga som de vanliga är.
      Ja det är ett tag sen vi var på Legoland. Sen har det blivit några galna resor till Lalandia också!
      Kram <3

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera